Olvasónk álcázott Maseratit szpottolt

2015.08.08. 13:01

A Maserati hobbiterepjárója évek óta beszédtémát szolgáltat. Először 2003-ban merült fel az ötlet, azóta várunk arra, hogy valamit fakítsanak az olaszok, de még tavaly is csak az újabb késést tudták bejelenteni. Idén aztán szabadalmi rajzok is kiszivárogtak az eredetileg Kubang, majd Levante néven emlegetett SUV-ról.

Olvasónk, Gyula éppen a Grossglockneren járt, amikor belebotlott egy tesztelés alatt álló példányba, amelyről rögtön lőtt is pár kémfotót. Minden bizonnyal azt is próbálgatják a gyáriak, hogy nagy melegben, hegymenetben hogy viselkedik az autó – mint tették azt néhány hete az Aston Martin tesztpilótái a DB-9 utódjával.

A kémfotókon jól látszik, hogy nem spóroltak az álcázással, pedig egészen egyértelműnek tűnik, hogy itt még nem a hobbiterepjáró végleges kaszniját használják. Sokkal inkább egy emelt hasmagasságú Ghiblinek tűnik a tesztpéldány. Nem véletlen, hiszen közös alapokra épülnek, így a teszthez tökéletes volt a kissé átfaragott Ghibli-bódé. A Levante az eddig rendelkezésre álló információk szerint egyébként kissé kupés beütést kap, egyszerre mennek vele neki az X5-ös és X6-os BMW-nek.

Műszaki oldalon valószínű, hogy szintén a Ghibli és a Quattroporte megoldásait láthatjuk viszont. A motorválasztékot turbós V6-osok és V8-asok alkothatják majd 400 és 600 lóerő közötti teljesítménnyel, de a pletykák szerint lesz dízel is, 250-350 lóval.

A bemutatót a januári Detroiti Autószalonon tartják, ami nem véletlen: elsődleges piacként Észak-Amerikát célozzák meg. A gyártás Torinóban folyik majd, a forgalmazás pedig 2016 első felében indulhat.