Óriási orrlyukakat kozmetikáz a BMW

2015.08.16. 08:14 Módosítva: 2015.08.16. 08:15

A BMW néhány hónappal ezelőtt mutatta meg teljes egészében a 3.0 CSL Hommage tanulmányt, amely a márka klasszikus túra-versenyautóját próbálta idézni. A farrész nem is sikerült rosszul, az autó orrával azonban már nem volt mindenki teljesen kibékülve.

A bajorok azóta még dolgoztak egy kicsit a koncepción, és elkészítették a 3.0 CSL Hommage R-t, amelynek nevéből egy durvább változatra következtethetünk. Nem meglepő módon hozzányúltak például a hatalmas orrlyukakra emlékeztető vesékhez is – azokból teljesen újakat kapott az átfaragott tanulmány. A fehér fényezés a motorsport-részleget idéző csíkozással a versenyzés hagyományaira utal.

A beltérben szokatlan, futurisztikus látvány fogadja a pilótát. A kormány formája sem mindennapi, kicsit talán a repülők pilótafülkéjére emlékeztet. A szélvédőre vetített információk pedig csak akkor jelennek meg, ha a vezető mindkét kezével fogja a kormányt. Az ülések váza szénszálas, csakúgy, mint a bukócső.

A BMW-nél arról egyelőre nem beszéltek, hogy milyen motor kerülhet az R-változatba. A korábban bemutatott tanulmánynál viszont még villanymotorral is megtámogatott hathengeres benzinesről szóltak a hírek. Mindez azonban nem is igazán lényeges, hiszen a 3.0 CSL Hommage R egyedi darab marad, nem tervezik a sorozatgyártást. Legfeljebb a következő 6-os sorozatba emelnek át egy-két megoldást.

Jobb lett?