Ötszáz milliót ért a legelső Veyron

2015.08.16. 09:05

A Bugatti Veyron minden példánya gazdára talált, már fejlesztik is az utódot, így nem csoda, ha a használt szupersportkocsik ára elkezdett felfelé kúszni. Ha pedig különleges példányokról van szó, senki nem lepődik meg, ha egy vagyon kérnek el értük.

Így történt azon az aukción is, amelyen a valaha gyártott legelső Veyron keresett új gazdát. Órájában mindössze 1200 kilométer van, így tulajdonosa problémamentesen használhatja jó ideig – már amennyiben nem kizárólag gyűjteményének legújabb darabját, egy kiállítási tárgyat lát benne.

Az árverés szervezői előzetesen 1,8 és 2,4 millió dollár közötti összegre becsülték az autó értékét. Bár az elmúlt években jellemző trend szerint arra lehetett számítani, hogy inkább a felső határt közelíti majd a nyertes összeg, ez végül nem így alakult. A győztes licitáló 1,815 millió dollárt csengetett ki, ami bő 500 millió forintnak felel meg.

Csak emlékeztetőül: a Veyron W16-os motorja 1001 lőerős teljesítmény leadására képes, végsebessége 400 km/h fölötti. Bár több különmodell és limitált szériás változat is készült belőle az évek során, az első példánnyal ezek sem versenyezhetnek. Ez ugyanis mérföldkövet jelentett a szupersportautók történelmében.