Rokiparkolóban álló rendőrt fotózott, megbüntették

2015.08.19. 17:57

Spanyolországban is túlféltik kicsit a rendőröket a nyilvánosságtól. 600 eurós bírságot kapott egy nő, mert feltöltött egy képet egy szabálytalanul parkoló rendőrautóról. A hatóság megmagyarázta: intézkedni kellett.

A kétélű történet előzménye, hogy július 1-jén életbe lépett Spanyolországban egy új törvény, ami megtiltja a rendőrökről készült fotók felhasználását. Ugyaneszerint a törvény szerint nem fotózhatók a rendőrségi műveletek sem. Mint kiderült, a mozgássérült parokolóban álló Nissan Qashqai épp akcióban volt. A helyi hatóságok magyarázata szerint az autót használó rendőrök hagyták szabálytalanul a parkolóban, mert vandálokat kellett lekapcsolniuk. Ez vagy igaz, vagy nem, de tény, hogy a közösségi médiás oldalára képet feltöltő nő megkapta a 600 eurós büntetést, hiába nem látszanak se a rendszám, se a rendőrök rajta.

Adtunk volna sablont

Ha nem lett volna kéznél a bevetés, mint tökéletes indok, hivatkozhattak volna lekopott felfestésre is, ki ellenőrzi? A mostani sztorinál egész biztos jobban növelte volna a társadalmi megítélésüket, ha egy gerillafelfestésről készül pár fotó. Sablont adtunk volna hozzá.