2015.09.07. 18:11

Nemrég felröppent a hír, amely szerint a Nissan Európában felhagy a Z sportkocsi forgalmazásával, inkább egy sportos fazonú szabadidő-autót fejleszt. Ennek az előzetese is lehet a tanulmány, amelyet Frankfurtban állítanak ki a jövő héten.

Bármi is az, amit a japán márka Frankfurtba visz, az biztos, hogy nagy dobásnak szánják. Egyelőre csak egy kis részletet mutattak, de ezen is látszik, hogy megint valami drasztikussal próbálkoznak. A korábbi, erősen gömbölyített formákat éles, egyenes vonalak és tiszta felületek váltják, bár abból, amit mutattak, legfeljebb annyi sejthető, hogy egy fronthajtású, és viszonylag magas autóról van szó. Azt azonban, hogy mekkora, és főleg hogy milyen lesz a karosszéria formája, az autó orráról készült sötétbe vesző profil-vázlat alapján találgatni sem érdemes.

Sokáig úgy nézett ki, hogy a Nissan Európában egyszerűen elsorvad, miután a Renault a hagyományos modelleket kipusztította a kínálatból. Ám a Qashqai, a Juke és az X-Trail szép lassan egyre nagyobb rajongótábort szerzett a márkának, így a gyáriak érthetően a crossover vonalat erősítik tovább – az sem lehetetlen, hogy a meglevő három mellé egy negyedik ilyen városi félterepjárót is felsorakoztatnak a közeljövőben.