2015.09.10. 12:54

Bár lényegében évekkel ezelőtt megszűnt a Lancia márka, egyetlen utolsó modell mégis megmaradt néhány piacon. És meglepő módon a Fiat Chrysler még elkölt némi pénzt a kisautó korszerűsítésére.

A változások persze nem drámaiak, de azért készítettek egy új, alacsonyabb, kisebb felületű hűtőrácsot az Ypsilon orrára és átalakították az alsó légbeömlőt is, így változott egy keveset az autó karaktere. Ezen kívül azonban csak két új fényezési árnyalat, egy elefántcsontszínű és egy kék jelent újdonságot az autó megjelenésében. Műszaki szempontból sincs érdemi változás, a jól ismert 1,2 literes 69 lóerős négyhengeressel, 900-as 85 lovas kéthengeres turbómotorral, illetve 1,3 literes, 95 lóerős turbódízellel lesz kapható az új változat is.

Bár hivatalosan lemondtak a márkáról, fura mód mintha még nem engedték volna el teljesen. Arra persze kevés az esély, hogy belátható időn belül újabb Lanciákat mutasson be a Fiat-Chrysler, hisz láthatóan a Fiat és az Alfa Romeo márkák választékának frissen tartásával is nehezen birkózik meg a cég. De úgy tűnik, az Ypsilont két-három évig még piacon tartják, sőt, az idén, talán utoljára, a felújított változat a Frankfurti Autószalonon is látható lesz.