Troubleshooter: Camaróból elmebetegség

2015.10.09. 06:10

A Rüffer Performance egy viszonylag kevéssé ismert német tuningcég, de nem csodálkoznánk, ha a Troubleshooter láttán sokan megjegyeznék ezt a nevet. Látszik, hogy a gép egykor Camaro volt, de az is, hogy az átalakítások nyomán már nincs sok köze az eredeti izom-kupéhoz.

Az offroad sivatagi élményautót – így igyekeztek leírni, mi is ez – egyelőre csak számítógéppel generált képként mutatták meg, de azt ígérik, hamarosan lesz belőle kézzelfogható példány is. És hogy mitől különleges? Állítható, a gyárinál oldalanként arasznyival szélesebb és jóval magasabb futóművet, valamint nagy átmérőjű terepgumikat kap, amelyeket hatalmas sárvédőszélesítések takarnak. A hajtást egy 6,8 literes szívó V8-asra bízzák, amely 750 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 680 Nm. A végeredmény tulajdonképpen teljesen értelmetlen – nem valószínű, hogy kaphatna rendszámot – de a tetőn elhelyezett keresőlámpákkal és a terepgumikkal jól passzolna például a Mad Max posztapokaliptikus világába.

A Rüffer Troubleshooter a tervek szerint átalakító készlet formájában lesz elérhető, és bár az árát egyelőre nem ismerjük, biztos, hogy az átalakítás is kerül annyiba, mint az alapjául szolgáló Camaro.