A hibrid után elektromos GT-R is jöhet

2015.10.17. 15:11

A Nissan GT-R-t sokan mérnöki csodaként emlegetik. Kétségtelen, hogy a japán mérnökök kivételes sportautót raktak össze, amelyet az évek során folyamatosan finomítanak. A rajongókat persze foglalkoztatja az utódlást kérdése is. Bár egy ideig úgy tűnt, hogy egyszerűen eltűnik a palettáról a Godzilla becenévre hallgató modell, nem sokkal később kiderült, hogy hibriddel váltják le a kifutó GT-R-t. Itt azonban nem állnak meg.

Gareth Dunsmore, aki többek közt a Nissan európai elektromosautó-részlegét felügyeli, azt mondja, könnyen elképzelhető egy teljesen elektromos GT-R is a jövőben. Úgy fogalmazott, nem látja akadályát annak, hogy ezt a technológiát egy igazán bitang sportkocsiban is alkalmazzák. Igaz, azt is hozzátette, hogy jelenleg még nem állnak készen erre.

A szakember úgy véli, csak akkor érdemes ezzel a megoldással komolyabban foglalkozni, ha valóban fel tudják venni a versenyt a világ élvonalával. Ha ugyanis a GT-R már most is sokak szemében a legek autója, akkor abból nem szívesen adnának lejjebb. Dunsmore szavaival élve: „világverőnek kell lennie.”

A korábbi pletykák szerint egyébként a Nissannál már évekkel ezelőtt eljátszottak egy elektromos GT-R gondolatával, 2010-ben azonban ez még erősen túlzásnak tűnt. Konkrét tervekről ugyan most sem beszélhetünk, de a következő években nagyobb realitása lehet a dolognak.