Danyil, a hős jogosítványt szerez

2015.11.12. 11:26

Kvjat persze nemzeti hős, hisz ő az első orosz, aki közel jutott egy F1-es futamgyőzelemhez – talán épp ezért gondolták, hogy jól áll majd neki az átlag srác jogsit szerez póz. Persze a rutinpályán megmutatja, mit tud – és ennek ellenére megkapja a jogsit.

Vettel annak idején még bunkó autószerelőként mutatta meg, hogy tud ő vicces fiú is lenni. Danyil Kvjat viszont álruha nélkül ült be a szakadt kocka-Ladába, hogy megautóztassa a vizsgabiztost, és annak ellenére szerezze meg a jogosítványát, hogy szép nagy fánkokat rajzol az aszfaltra, és hatvannal teljesíti a szlalompályát. Itt persze nyilvánvaló, hogy szépen megrendeztek mindent, szó sincs kandi kameráról – talán már ott páros lábbal rúgták volna ki, ahol az okostelefonnal puskázik az elméleti vizsgán – de a célt elérték. A film embernek láttatja az orosz pilótát, akiből a pályán nem látszik sokkal több, mint egy szép színes sisak.

A Red Bull mostanában ugyan nem olyan domináns szereplője az F1-nek, mint néhány éve, így Kvjat sem lett még világbajnok, de az idén kitett magáért, és jobban szerepelt csapattársánál, Daniel Ricciardónál. Így az oroszok joggal reménykendek benne, hogy hasonló eséllyel küzdhet a világbajnoki címért, mint itt a jogosítványért.