A jövő benzinkútját fejleszti a Nissan

2015.12.10. 17:27

A Nissan arra számít, hogy a következő évtizedben megsokszorozódik az elektromos autók száma. A konnektoros autók töltése egyes országokban már ma is problémákat okoz, ezért a japánok a vezeték nélküli technológia továbbfejlesztése mellett döntöttek.

nissan-leaf-ev

A technológia már terjed a kisebb elektronikai eszközök területén és már többen dolgoznak azon, hogy autók töltésére is alkalmas legyen. A Nissannál azt állítják, hogy rendszerük képes volt egy éjszaka alatt feltölteni egy tesztelés alatt álló, 500 kilométer hatótávolságú elektromos autót, amelyben 60 kWh-s akkumulátor volt.

Vezeték nélküli töltőt fejleszt már a BMW és a Mercedes valamint a Toyota is, a Nissan viszont várhatóan a márciusi Genfi Autószalonon be is mutatja saját rendszerét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.