Jobb lesz az új Top Gear, mint Clarksonnal?

2015.12.23. 18:11

A Jeremy Clarksonnal azonosított Top Gear vitathatatlanul a világtörténelem legnézettebb autós műsora, bár a minőségéről megoszlanak a vélemények. Amióta kirúgták a botrányhős műsorvezetőt, és két pajtása is követte  új munkaadójához , bizonytalannak tűnt a BBC-n futó sorozat jövője. Mostanáig. Chris Harris és Sabine Schmitz a két új munkatárs neve.

Már nyáron bejelentették, hogy az Angliában közismert rádiós műsorvezető és megveszekedett autóimádó, Chris Evans lesz a Top Gear formátum Clarksont követő embere, de miután Richard Hammond és James May nem kívánta folytatni munkáját a BBC-nél, így őket is pótolni kellett, ha a három fős létszámot fel akarták tölteni. Eddig csak találgatások voltak, hogy kik lehetnek az utódok, de a mai bejelentés nagy erővel csapódott be az autós világba. Akik ismerik Chris Harris és Sabine Schmitz munkásságát, egy nappal korábban ünnepelhetik a karácsonyt.

Harrisről nehéz elfogulatlanul nyilatkozni, annyira szerethető figura és aranykezű sofőr egyben. Veteránnak számít a brit autós újságírásban, ennek ellenére az egyik legfiatalosabb arc, aki videós csatornájával vált nemzetközileg ismertté, bár az utóbbi időben nehezen találta helyét. Aki látta bármelyik munkáját, nem fogja elfelejteni, ha másért nem, a látványos driftelései miatt, amelyek annyira védjegyévé váltak, hogy az autógyártók válogatott fenyegetéseinek tárgyává lettek. Pedig egyáltalán nem jellemző rá az a véres szájú kritika, amivel Clarkson vívott állóháborút az autóiparral – Harris szépen be tudja csomagolni véleményét.

Sabine Schmitz pedig már szerepelt is a Top Gearben, az ominózus nürburgringes adásban, ahol Clarkson poénból állást is ajánlott neki. A sors iróniája, hogy végül ő léphet a távozó trió egyik megüresedett helyére. Schmitz a Nürburg környéki kocsmárosdinasztia lánya, akit a Nürburgring királynőjeként is emlegetnek. Autóversenyzőként ismertebb, mint a szórakoztató iparban, de ha mással nem, vezetési tudással pótolhatja a közveszélyes angol humort.

Aki eddig szakmaiatlansága miatt mellőzte a Top Geart, reménykedve ízlelgetheti az újonnan toborzottak nevét. A BBC számára is békésebb jövőt ígér a három új műsorvezető, így minden adott, hogy a májusban induló új évad a jó hagyományokat megtartva, az elrákosodott gócokat kivetve minden eddiginél jobb legyen.