Ami még Lewis Hamiltonnak is túl drága

2016.01.09. 14:31

A Forma-1 háromszoros világbajnokaként Lewis Hamiltonnak egészen biztosan nincsenek anyagi problémái. Az autókon sem szokott spórolni, van többek közt McLaren P1-ese és Pagani Zondája is, de van olyan gép, amit még ő sem tud megvenni.

Ott van például Ken Block Mustang Hoonicornja. A cipőboltos mutatványkirály ezt az autót használta a Gymkhana 7 felvétele során, Hamilton pedig szívesen meg is kaparintotta volna tőle a forgatások befejeztével. Block azt állítja, a világbajnok megkereste őt, a Mustang áráról érdeklődve, de végül nem tudtak megegyezni.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Block nem szívesen válna meg a szénné tuningolt izomautótól, ezért olyan árat mondott Hamiltonnak, amelytől a brit klasszis máris kevésbé vonzónak találta a Mustangot, és azóta sem tett újabb vételi ajánlatot. Block azt is hozzátette a sztorihoz, hogy épített autóit soha nem cserélné le modern szupersportkocsikra. Némi humorral fűszerezve úgy fogalmazott: miért is fizetne több százezer dollárt azért, hogy lassabb legyen?

A Mustang Hoonicornt egyébként az ASD Motorsports építette egy 1965-ös évjáratú alapból. A 6,7 literes motorból közel 860 lóerős csúcsteljesítményt préseltek ki, miközben a maximálisan elérhető nyomaték 980 newtonméter körüli. A hatsebességes kézi váltón keresztül Sadev összkerékhajtásra eresztik rá az erőt. Azt nem tudni, mennyit költöttek rá, és azt sem hozták nyilvánosságra, hogy mekkora volt a Hamiltont elrettentő összeg.