Kiszivárgott a legdurvább F-Type

2016.01.24. 10:12

A Jaguar hiába titkolózott, idő előtt kiszivárogtak a legérdekesebb információk az F-Type hamarosan érkező, legdurvább változatáról. Ahogyan arról már korábban is szó volt, a brit márkánál egységesítik és egyértelműsítik a jelöléseket, így az SVR betűkombinációról ismerhetjük majd fel könnyedén a legvadabb F-Type-ot is.

A vonatkozó brosúrát egy német kereskedő kezelte hanyagul. Annyit már meg is tudhattunk belőle, hogy 575 lóerős lesz majd az ötliteres V8-as, amelyhez nyolcgangos automata váltó társul. Ezen keresztül jut el az erő az összkerékhajtásig. A csúcsnyomaték kerek 700 newtonméter. A kerámiafékek 21, a titán kipufogó 12, a könnyűfém kerekek 10 kilogrammos fogyást jelentenek.

Ami a menetteljesítményt illeti, a 0-100 km/h-s sprinthez mindössze 3,7 másodpercre van szükség, a végsebesség pedig 320 km/h körüli. Az aerodinamikai csomagon is dolgoztak a mérnökök, így egy durvább hátsó diffúzort, átfaragott első spoilert, és egy hátsó szárnyat is kapott az SVR. A nagyobb légbeömlőkből nemcsak a motor profitál, hanem a fékek hűtése is hatékonyabb.

A kiszivárgott prospektusból az is kiderül, hogy kabrió változat is készül majd az SVR-ből, ami tíz kilométer per órával lehet lassabb a zárt tetejűnél. Azt egyelőre nem tudni, hogy hivatalosan mikor mutatják meg az újdonságot a britek, és az árat is csak megtippelni lehet. Százezer font, azaz 41 millió forint környékére.