Beoltották egy nagy adag T1-gyel az új Transportert

2016.02.14. 13:29

Bő hatvan évet ment vissza az időben, hogy megtervezze a friss Volkswagen Transporter retrováltozatát Obendorfer Dávid. A hobbidizájner a T6-ost keresztezte az ős formajegyeivel. Ez lett a T1 Revival Concept.

Dávid évek óta Olaszországban él, hajók formatervezőjeként dolgozik. Az autótervezést csak kedvtelésből csinálja, de rajzait általában átveszik az olasz és nemzetközi autós lapok. Egyik ilyen híres munkája volt három éve a Fiat 127-es egy elképzelt modern változata. A hatodik generációs Transporternél most épp az ellenkezőjét csinálta: az újhoz igazította a régit. 

Az aktuális Transporter alig egy éve van a piacon, és a típus talán még sosem volt annyira távol formailag az ős T1-eshez, mint most. Ezt a nagy szakadékot hidalná át ez a T6-alapra rajzolt koncepció. Dávid az összkép kedvéért hét centit nyújtott a tengelytávján, erre pakolta rá a klasszikus T1-elemeket. Jöttek az íves felületek, kerekített sarkok, körfényszórók és persze a króm, meg a kétszínű fényezés. Egy ilyen sorozatot valószínű szép pénzért tudna kiszórni a VW a nosztalgiára fogékony ügyfeleknek, de Dávid munkája megmarad egy hobbista vázlatának.