Preliator: a Spyker nagy visszatérése?

2016.03.06. 09:05

A holland Spyker az utóbbi időben nem sokat hallatott magáról. 2013-ban bemutatták a B6 Venator koncepcióját, majd a keménytetős mellett egy Spyder változaton is elkezdtek dolgozni. Az azóta tartó nagy csöndet az idei Genfi Autószalonon, a C8 Preliatorral törték meg.

A C8 Aileron utódjának számító sportkocsi orrát a Venator által is megvillantott stílushoz igazították. Ez azt jelenti, hogy a méretes, méhsejt mintázatú hűtőmaszkot középen kettéosztották – szakítottak tehát a cápaszerű fronttal. Hátul méretes diffúzort láthatunk, a lámpatestek pedig – ebben a kategóriában már szinte természetesen – ledesek.

A Preliatorba egy Audi-származék 4,2 literes V8-ast szereltek, amely 525 lóerő leadására képes. Csúcsnyomatéka 600 newtonméteres. Alapkivitelben hatgangos Getrag kézi váltót csatolnak hozzá, de a megrendelők választhatnak ehelyett szintén hatsebességes ZF automatát is. Az új C8-asnak mindössze 3,7 másodpercre van szüksége a 0-100 km/h-s sprinthez, végsebessége 322 km/h. A megállást AP Racing fékek segítik, a karbon-kerámia egységek felárasok.

A Spyker mindössze ötven darabot tervez a C8 Preliatorból. A kézi váltós alapmodellért 324900 eurót kell fizetni, míg az automata 330990-be kerül majd. A vásárlók 16 különböző fényezés közül választhatnak a pénzükért.