Kihagy a gázpedál a szupermodern Hyundaiban

2016.03.21. 13:20

A Hyundai Ioniq épp csak túl van a nemzetközi bemutatóin, de úgy néz ki, van még mit reszelni rajta. Dél-Koreában ugyanis eléggé kellemetlen hibát fedeztek fel az egyik korai tesztpéldányon, bár több mint valószínű, hogy a jelenség egyszerű szoftverfrissítéssel orvosolható lesz.

A videó szövegéből ugyan nem értünk semmit, annyi azért kiderül 4'20”-nél, hogy a parkolóház rámpáján fokozatosan lassít a sofőr, majd megnyomná a gázpedált, amely ekkor egyáltalán nem működik. Az autót állóra fékezve aztán ismét magához tér a rendszer, és ismét el lehet indulni, de a jelenség azért lehet veszélyes, ha mondjuk az Ioniq mögött épp egy másik autó jön, és a vezető nem számít rá, hogy hatástalanná válik a gázpedál.

Ráadásul úgy néz ki, a jelenség megismételhető: a tesztelő állítólag korábban már találkozott vele, ezért hozott magával a második alkalommal forgatócsoportot is. Valószínű persze, hogy a Hyundai az efféle durvább hibákat még a nemzetközi forgalmazás beindítása előtt, a hazai piacon kiszűri, így mi már nemigen találkozhatunk vele – legalábbis reméljük, így lesz.