Új szabadidő-autót mutatott a Honda

2016.04.26. 15:27

A japán gyártónál is rájöttek, hogy az SUV-divatot érdemes minél hatékonyabban kihasználni. Ezúttal Kínának terveztek egy ilyen típust, amely méretben valahova a CR-V és a HR-V közé passzol, de mindkettőnél dinamikusabb jelenségnek tűnik.

Az Avancier stílusa épp olyan megfoghatatlan, mint a legtöbb mai Hondáé, bár ez talán egy hajszálnyival szerencsésebb a fellépése, mint a Jazz vagy a HR-V. A markáns sárvédő-szélesítések és a szögletes alapforma kölcsönöz neki egyfajta férfias karaktert, a ferde hátsó ajtó pedig már-már sportossá teszi. Van ugyan benne némi formai zavar, elsősorban a frontkiképzés környékén, de nem biztos, hogy ez Kínában hátráltatja majd az eladásokat.

A Honda a kínai kínálat csúcsmodelljének szánja az Avanciert, ezért kapott az autó látványosan minőségi belső kialakítást, és ezért kapja meg a Honda kétliteres turbómotorját is, kilenc fokozatú automata váltóval. Azt nem tudni, hogy a Civic Type R-ből ismert motor itt milyen erős lesz, de csodálkoznánk rajta, ha alább adnák 280 lóerőnél.

Ugyanakkor úgy tűnik, ez is helyi modell lesz, nem valószínű, hogy Kínán kívül bárhol másutt piacra dobnák.