Kiderült, miben mesterkedik a Fiat-Chrysler és a Google

2016.05.04. 13:54

Ameddig csak a Google-FCA tárgyalások ténye látott napvilágot, egész vad feltételezések is születtek, de úgy tűnik, ha lesz is mélyebb együttműködés, az autógyártó és a tech-óriás kapcsolata kicsiben, egész pontosan száz autóval kezdődik.

Konkrétan száz Pacifica egyterűt alakítanak önvezetésre is képes járművé, és úgy tűnik, ezzel mindkét cég új tapasztalatok birtokába juthat. A munkát ugyanis megosztják: a Fiat-Chrysler mérnökei készítik elő az autókat, a Google pedig csak a robotpilótáért felel majd. Ez új helyzet mindkét cég számára, hisz a Google eddig maga alakította át a prototípusait, most viszont alkalmazkodniuk kell a kész autók konstrukciós sajátosságaihoz. Ez fontosabb lépés, mint amilyennek hangzik, ha a Google a későbbiekben az autóipart látná el az önvezető technológiával. Ki kell alakítaniuk azt az egyszerűen beépíthető, és nyereséggel gyártható csomagot, amely szinte bármilyen autóban elhelyezhető.

Az önvezető Pacifica flotta eleinte a Google tesztpályáján fut majd, de az a terv, hogy később közúton is tesztelik majd ezeket az autókat, négy amerikai városban, ahol erre engedélyt kapnak.