A Google rágyúr az autonóm közlekedésre

2016.05.30. 06:10

Új, 53 ezer négyzetméteres fejlesztőközpontot alakít ki Michigan államban a Google. Az amerikai óriásvállalat kimondottan az autonóm közlekedésre alkalmas járműveknek szenteli ezt az egységet. Az építkezés Detroit város Novi nevű negyedében zajlik.

A központ egyébként a Fiat-Chrysler Auburn Hills-i központjának közelében létesül, ami szintén nem túl meglepő. Az olasz-amerikai konszern ugyanis a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Google-lel. Ez a megegyezés pedig ugyancsak az önvezető autókra terjed ki. Egészen a Pacifica egyterű robotpilótáira.

Ezek az autók kezdetben egészen biztosan nem kerülnek a piacra. Első körben a Google tesztpályáit róják majd, később pedig a remények szerint már közutakon is gyűjthetik a kilométereket. Ezzel a mérnököket rengeteg hasznos információhoz juttathatják, amelyek a további fejlesztéseket is megkönnyíthetik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Noviban mikor kezdheti meg működését az új fejlesztőközpont, a Google által kiadott fotó alapján viszont úgy tűnik, van még bőven munka a nyitásig.