Újabb részletek az Aston Martin csúcsgépéről

2016.06.12. 10:15

Azt már idén március óta hivatalosan is tudjuk, hogy az Aston Martin összeállt a Red Bull Racing Forma-1-es csapatával. Céljuk az úttörő Aston megalkotása, ebben pedig az F1-es tervezőlegenda Adrian Newey-nak is fontos szerepe van. Egy ideje már azt is tudni, hogy valójában rögtön kétféle sportkocsin dolgoznak.

Most újabb részletek szivárogtak ki a készülő szupersportautóról. Ezek szerint egy igen könnyű gépre számíthatunk, 1040 kilogramm körüli tömeggel. Szárnyak és spoilerek nem bonyolítják majd a formát, tehát magát a kasznit igyekeznek a lehető legjobb aerodinamikai tulajdonságokkal felruházni.

Egy ilyen könnyű kasznihoz egy aránylag visszafogott teljesítményű motor is elegendő lenne, de szó sincs arról, hogy ezen a téren spórolni akarnak majd. A dolgok jelenlegi állása szerint egy hétliteres V12-es kerül a géptető alá, bő ezer lóerővel. Ez tehát igen jó súly/lóerő arányt vetít előre.

A pletykák szerint már idén nyáron le is leplezhetik az AM-RB 001 belső kódnéven futó sportkocsit. Mindössze 99 darab készül majd belőle, egy-egy példányért 3,2 millió dollárt kérnek el.