Nincs több titok, ilyen az új Panamera

2016.06.25. 18:30

A hivatalos bemutató még odébb, ezek itt viszont egyértelműen gyári forrású fotók az új Panameráról. A kiszivárgott képek szerint nem sokat változik, de azt előnyére.

A mindent eláruló/megmutató premiert június 28-ára időzítették a Porschénál, ettől függetlenül az új Panamera fotói már végigszaladtak az interneten. A menetrendszerinti, hét év után megejtett generációváltás külsőre nem sok változást hoz a családi Porschén. A jellegzetes sziluett marad, ha viszont elölről nézzük, feltűnik, hogy – akárcsak az utcán fotózott prototípuson – a fényszórók alatti nyílásokat átszabták. Nem nagy újítás, ennél azért valamivel tartalmasabban munkálkodtak hátul. A jelenlegi Panamera kicsit koncepciómentesen dagadó fara helyett ez már egy sokkal kifinomultabb, tagoltabb segg lesz.

A képek szerint az eddig szokott, öt kerek egységre tagolt műszeregység a fordulatszámmérőt leszámítva full digitális lesz. A fordualtszámmérőt még meghagyják analógnak. A műszerfalról ennél többet még nem tudni, hátul viszont úgy fest, kiírtják az eddigi gombtengert a két ülés közül, és kiváltják egy érintős kijelzővel.

A motorválaszték már rég nem titok. Háromliteres V6-os és négyliteres V8-as turbós benzinmotorok, valamint ugyanekkora hat- és nyolchengeres dízelmotorok lesznek a kínálatban. A saját fejlesztésű 4,8 literes V8-ast nyugdíjazzák, ahogy a Porsche saját fejlesztésű V6-osát is. A motorokhoz állítólag új automata váltó is jön, immár nyolc fokozattal. Egyelőre ennyit tudni, a keddi bemutató után okosabbak leszünk.