Megvillan az új Hyundai népautó

2016.08.10. 14:57

A kompakt szegmens az európai autópiac talán legharcosabb része, de az új i30-assal a Hyundai nagyobb szeletet próbál kiragadni belőle. Az új generáció szeptember elején mutatkozik be, de a gyáriak már most közöltek egy kis előzetest.

A Hyundai, követve a szokásokat, ezúttal sötét sziluettfotókat mutatott, amelyeken szemből, hátulról és oldalról látható az új modell. Ezeken van elég információ ahhoz, hogy lássuk az új hűtőmaszk-kialakítást az Audisan nagy, krómkeretes hűtőráccsal, valamint a krómkeretes első- és a tetőoszlopba integrált hátsó lámpákat, és néhány egyéb részletmegoldást. Ugyanakkor arra figyeltek, hogy a teljes képet ne tudjuk összerakni, még fejben sem.

A képek alapján azt mondanánk, a Hyundai tartja magát a korábbi tervezési filozófiájához: nem készít túl karakteres autót, nehogy elriassza a vásárlókat, de az azért sejthető, hogy a formákat jó arányérzékű tervezők vázolhatták fel. Egyelőre az sem biztos, hogy az új modell i30 néven mutatkozik be – nemrég azt hallottuk, a Hyundai felhagy a számozásos típusmegjelöléssel – azt viszont már most tudni lehet, hogy a világpremiert szeptember 7-én tartják, élőben pedig a Párizsi Autószalonon láthatja a nagyközönség, október 1-étől.