Megalomániás kétajtós készül a Mercedesnél

2016.08.11. 11:15

A nyár végi Pebble Beach Concours d'Elegance a világ leggazdagabb autógyűjtőinek egyik legnagyobb találkozója. Nem csoda, hogy a nagy autógyárak is készülnek az alkalomra, hisz aki itt szerez akár csak néhány vásárlót, az nagyot kaszálhat. A Mercedes az idén egy elképesztő méretű kupé-tanulmányt készített, amely láthatóan a háború előtti kétajtós luxusmodellek emlékét hivatott feleleveníteni.

Nemrég esett szó a kalandos történetű 1937-es 500K Specialról, amely a Mercedes talán legfényűzőbb korszakát eleveníti fel. A kétajtós, és közel hat méteres Maybach-Mercedes kupé annak a korszaknak a jellegzetes arányait hordozza – ez már az eddig közölt egyetlen képen is jól látszik. Az első túlnyúlás minimális, a motorháztető pazarlóan hosszú, a hátsó kereke pedig egészen előre kerültek, ami ugyan célszerűtlen, de roppant látványos autót eredményez. A hétköznapi használhatóság nyilván amúgy sem szerepelt a tervezési szempontok közt, legalábbis erre utal az extrém mód alacsony ablaksáv, amely bunkerszerű belső teret sejtet.

Többet egyelőre nem árultak el a gépről, így csak annyi biztos, hogy augusztus 18-án, azaz pont egy hét múlva mutatja be a Mercedes a különös arányú gépet. Azt egyelőre nem tudni, hogy terveznek-e valamiféle kis szériás gyártást – valószínű, hogy minden a fogadtatáson múlik. Ha a célközönség hajlandó fizetni, bármi elképzelhető, és mint a Bugatti Veyron óta tudjuk, ebben a kategóriában a magas ár nem feltétlen hátrány, sőt.