Versenyautóként tér vissza a BMW 2002 tanulmány

2016.08.19. 12:44

Igazi klasszikusokat idéz a 2002 Hommage tanulmány új ruhája, amelyet a Pebble Beach Concours d'Elegance-ra készítettek hozzá.

Egyszerre többféle versenygépet is felidéz az 1970-es évekből a Turbomeister feliratú festés. A sötétnarancs-fekete színkombináció és a gót betűs fazonú tipográfia a Jagermeister 2002 tii versenyautókon volt látható, míg az autó orrán a tükrözött, azaz visszapillantóból olvasható Turbo felirat az 1974-es utcai 2002 Turbo egyik jellegzetessége volt. A lényeg itt persze nem a történeti hűség, inkább a hangulat megragadása volt: az egyszerű, mégis könnyen megjegyezhető festés, amely bő negyven éve a versenyautók vonzerejének egyik fontos eleme volt. A 20 hüvelykes felnik persze már a ma termékei – a 70-es években még a versenygépeken sem igen alkalmaztak 15 hüvelykesnél nagyobbakat – de az arany- és ezüstszínű küllők jól passzolnak a múltidéző köntöshöz.

Egyébként a 2002 Hommage tanulmányon mit sem változtattak, de ez nem is baj: a májusban bemutatott tanulmány eleve elég látványos lett, legfeljebb a babakék festés nézett ki rajta idegenül. Így az amerikai bemutatóra talán az egyetlen, többek által kritizált jellemzőjét sikerült kijavítani a versenyautó-kosztümmel.