Formula-versenybe száll a Volvo?

2016.08.20. 06:48

Egyre több autógyártó lát lehetőséget a Formula E versenysorozatban. A legújabb beszálló a Volvo lehet, amely tuning-részlegén, a Polestar-on keresztül vehet részt a villanyautó-versenyen.

Az már korábban kiderült, hogy a Volvo érdeklődik a Formula E iránt, hisz már tavaly ősz óta ott ül a képviselőjük a gyártók szakértő-bizottságában, de csak most merült fel, hogy a következő szezonban már saját csapattal vennének részt. A legfrissebb hírek szerint már folynak a tárgyalások, és a következő szezon októberi indulása előtt várhatóan el is döntik a kérdést.

A Polestar alelnöke, Alexander Murdzevski azt mondja, a Formula E kiváló lehetőség annak kommunikációjára, hogy egy autógyártó elektromos járműveket is készít, különösen most, amikor a versenysorozatban már lehetőség van saját fejlesztésű hajtásrendszer használatára. „A Volvo jelenleg nem készít elektromos járműveket... de idővel oda is eljuthatunk, és akkor jól jöhet egy ilyen bajnokság, amely azonos technológiára épül.” - mondja Murdzevski.

A jövő évi Formula E bajnokság mezőnyének már a felét nagyobb autógyártók csapatai teszik ki: az Audi, a DS révén a Peugeot-Citroen, a Jaguar, a Mahindra és a Renault indít csapatokat a 14 futamos bajnokságban, amely időn októbertől jövő júliusig tart majd. Jelenleg nagyrészt azonos autók indulhatnak, csak a hajtásrendszer – a villanymotor, az akkumulátor-csomag és a vezérlés – térhet el.