Kínából jönnek majd a legnagyobb Volvók

2016.09.06. 15:20

A Volvo bejelentette, hogy a kínai Daqingból látja majd el az összes piacot az S90 hosszabbik változatával.

A döntés a részletek ismeretében logikus: Kínában várhatóan ez lesz a legkeresettebb kivitel, míg valószínű, hogy Észak-Amerikában és Európában is a rövidebb modell lesz népszerűbb. Ezzel együtt ritka, hogy egy európai gyártó Kínában ne csak a kínai piac számára gyártson luxusautókat. A döntésben nyilván része van a Geelynek, a Volvo kínai tulajdonosának is. A döntés nyilvánvaló kockázata, hogy a svédországi Torslandában gyártott rövid változat és a Kínában előállított hosszabb kivitel közt adódhat minőségi eltérés, ami elvileg árthat is a cég hírnevének.

A Volvónak ez lesz az ötödik modellje, amely Kínában is készül: Chengduban három régebbi modell, az XC60, valamint az S60 és az S80 nyújtott változatai készülnek, míg Daqingban az XC90 előző generációját állítják elő XC Classic néven. A hosszabbik S90 gyártásának beindítása azonban arra utal, hogy a Volvo a közeljövőben valószínűleg kínai típusválasztékának korszerűsítéséhez is hozzálát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.