2016.09.15. 18:11

Az egy ideje már nem titok, hogy az Audi mérnökei javában dolgoznak a Q3 következő generációján. Azt szintén bejelentették már az év elején, hogy újraosztják a feladatokat, így 2018-tól  Győrbe helyezik át  a hobbiterepjáró gyártását. A hónap végén megnyíló Párizsi Autószalonra azonban még egy ráncfelvarrott Q3-assal érkeznek meg a németek.

 

A formatervezők egy kicsivel agresszívabb orr-részt álmodtak meg a fészliftes Q3-nak. Megnövelték a légbeömlők méretét, a hűtőrács pedig szürke színt kapott. A Tundra Brown fantázianevű barna fényezés eltűnik a palettáról, helyette azonban bevezetik a zöldes árnyalatú Camouflage Greent. Az S line felszereltségű változat beömlőibe gyémántmintás betét is került, a single frame hűtőrács pedig fényes fekete színével árulkodik arról, hogy nem alapkivitellel van dolgunk.

Készül egyébként egy különkiadás is S line Competition néven. Ennél fekete betéteket helyeztek el a tükrök házában, az ajtókárpitokban, de ugyanez a magasfényű fekete szín köszön vissza a kis hátsó szpojlernél is. Újfajta 19 colos felnik is készültek ehhez a kivitelhez, az S line-logók pedig az első sárvédőkön kaptak helyet.

Ami a belteret illeti, a Competition fantázianévhez illeszkedve sportüléseket is kapunk. A vásárlók igénye szerint bőr, illetve bőr-alcantara belsővel is készül a kis SUV. Emellett lapított aljú bőr sportkormány, rozsdamentes acélbetétek és S line emblémák árulkodnak a felszereltségi szintről. Az S line Competition csomag bármely motorváltozathoz rendelhető. Jár hozzá sportfutómű és drive select mód is. Utóbbi segítségével többek közt a rugózást, a motor viselkedését és a kormányzást is állíthatjuk.

A ráncfelvarrott Q3-ast már idén ősszel el is kezdik forgalmazni. Az alapkivitel ára megegyezik majd a kifutó modellével – ez Magyarországon nyolcmillió forint körüli összeget jelent. Az S line Competitionre pedig 33500 eurós, azaz 10,5 milliós árcédula kerülhet. Utóbbit nyilván a motorválasztás is befolyásolja.