Atlas lesz az új óriás-Volkswagen neve?

2016.10.07. 14:29

Az Automobilwoche értesülései szerint a Volkswagen olcsó SUV-ja az Atlas nevet kapja. Illik is rá, hisz ennek a modellnek kell a hátán hordania a Volkswagen eladásokat az Egyesült Államokban.

Kínai változat is készül az Atlasból, valószínűleg más néven - az így néz ki
Kínai változat is készül az Atlasból, valószínűleg más néven - az így néz ki

Régóta nem titok, hogy a Volkswagen egy nagyméretű, de megfizethető aszfalt-terepjárón dolgozik, amelyet elsősorban az Egyesült Államoknak szánnak. Ott is gyártanák, az amerikai Passat mellett, Chattanoogában. Állítólag az Atlas név is az amerikai részleg ötlete, ami a Volkswagen belső felépítését ismerők szerint valódi áttörés: korábban fel sem merülhetett volna, hogy ne Wolfsburgban döntsenek egy ilyen kérdésben. Ám úgy tűnik, az új cégvezetés, ahogy korábban hangoztatta is, valóban nagyobb önállóságot enged az egyes részlegeknek. Az is lehet, hogy tanultak a korábbi hibájukból, hisz sok kritika érte azt a döntést, hogy a cég amerikai nagykocsiját ugyanúgy Passatnak nevezik, mint az európai középkategóriás szedánjukat, holott a két típusnak lényegében nincs köze egymáshoz.

A nagyméretű, hétüléses típus, amelynek kínai változatát korábban már láthattuk álcázás nélkül is, október 27-én mutatkozik be Kaliforniában, forgalmazni pedig valamikor 2017 elején kezdik majd. Nagy szükség is lesz rá, hisz a Volkswagen eladásai az idén mintegy 12%-ot csökkentek Észak-Amerikában, aminek az egyik oka, hogy a cég régen nem mutatott be jelentős eladási potenciállal rendelkező modellt arrafelé.