Százhúszat gyártottak, most az egyiket gatyába rázták

2016.10.22. 17:16

A Lamborghini nagyjából másfél évvel ezelőtt indította újra gyári restaurátorműhelyét, a Polo Storicót. A részleg azt a nemes feladatot kapta, hogy megőrizzék az utókornak a márka történelmi örökségét - ezt pedig igen meggyőzően teljesítik is. Most például egy 350 GT-t újítottak fel.

Igen különleges modellről van szó, amelyből mindössze 120 példány készült, ráadásul ez volt a Lamborghini első olyan autója, amely túljutott a tanulmány-státuszon. Ez a konkrét példány pedig az 1964-től 1966-ig gyártott széria első tizenöt darabja között volt.

Bár a felújítás előtti állapotról nincsenek fotók, a Polo Storico által kiadott információk kemény munkát feltételeznek. A mechanikán és elektronikán 780 munkaórát dolgoztak, a kaszni pedig további 1150 munkaórányi feladatot adott a szakembereknek. A restaurálás egy évig tartott, az eredmény azonban azt mondatja velünk: megérte.

A munkák befejeztével nagyjából nyolcvan kilométert autóztak a klasszikus Lamborghinivel az Autodromo di Modena versenypályán. Ezzel igyekeztek meggyőződni arról, hogy a végeredmény nemcsak szép lett, hanem jó is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.