Csak eljön a 8-as BMW?

2016.10.24. 16:21

Újra felbukkantak a pletykák, amelyek szerint a BMW új, minden eddiginél nagyobb kétajtós modellt tervez. Már korábban levédették a név több változatát – így az M8, a 850 és a 860 típusjelzéseket – és úgy hallani, már javában folyik is a fejlesztés.

8ss

A BMW eddig azzal próbálkozott, hogy elkerülje a versenyt a Mercedes giga-kupéival, de a 6-os sorozatot nem pozicionálták igazán szerencsésnek. Sportkocsinak már túl nagy és nehézkes volt, túrakocsinak viszont nem volt elég nagy és feltűnő, legalábbis a Mercedes kupé S osztályához képest. Ezt alighanem a gyáriak is felismerték, ezért változhat most a stratégia: a 6-ost a nagyobb 8-as válthatja, amely méretében és árában is sokkal közelebb áll majd a Mercedes gigantikus kupéjához.

Ugyanakkor a 6-os sorozat sorsa még bizonytalan. Korábban azt lehetett hallani, hogy telivér sportkocsi veszi át a helyét a kínálatban, az újabb hírek szerint viszont az 5-ös GT-t nevezik át 6-osnak, azaz ötajtós családi batár viselheti ezt a számot. Szintén kérdéses, hogy mit kezdjenek a 6-os Gran Coupéval, a négyajtós változattal, amelyet a Mercedes CLS ellenfelének szántak. Gyári források szerint ez utóbbi kérdést egyelőre a gyáriak sem döntötték el. Nyilván nem lenne baj, ha maradna egy ilyen autó a kínálatban, de a kupé testvérmodell nélkül jóval drágább lehet a fejlesztés.

Mindenesetre úgy néz ki, az új 8-as sorozat valamikor 2018-ban jelenhet meg, és a bemutató után egy évvel érkezhet a nyitott kivitel is.