Bemutatták a VW Teramontot is

2016.10.29. 07:16

Csupán apró részletekben tér el egymástól az Észak-Amerikának szánt VW Atlas, amelyet ma hajnalban lepleztek le, és a kínai változat, amelyet Teramont néven forgalmaznak majd.

A legnagyobb különbség kívülről csupán egyes díszítőelemek színe jelenti, de az eltérés ennél azért jelentősebb a két típus között. Ennél lényegesebb eltérés a motorválaszték: a kínai változatba a kétliteres négyhengeres turbómotornak két változatát is beépítik, a gyengébbik 186, az erősebb 220 lóerős lesz. Ezen felül állítólag lesz egy V6-os változat is, méghozzá egy eddig teljesen ismeretlen 2,5 literes, turbós hathengeres, amelyet állítólag Németországból szállítanak majd. Ez a motor állítólag 300 lóerős lesz, a csúcsnyomatéka pedig eléri az 500 Nm-t. Minden motorhoz ugyanaz a hétfokozatú, dupla kuplungos automata váltó jár majd, és itt csak összkerék-hajtással lesz kapható az óriás-SUV.

Egyértelmű, hogy Kínában egészen más szerepet szánnak a Teramontnak, mint Amerikában az Atlasnak, és ezt az ára is jól tükrözi: az alapár itt a becslések szerint 12,5 millió forintnak megfelelő jüan lesz, jó másfélszerese annak, amit Észak-Amerikában egy ekkora autóért el lehet kérni.

A helyi kínálatban a Teramont a helyben gyártott, hosszú tengelytávú Tiguan L és az importált, így megfizethetetlenül drága Touareg közé illeszkedik majd, és a VW kínai presztízsét ismerve kapós luxusautó válhat belőle. Méghozzá hamarább, mint amerikai testvéréből: a Shanghai-Volkswagen állítólag még az idén megkezdi a gyártását.