A Mercedestől retteghet a Porsche Panamera?

2016.11.03. 13:07

A Mercedes-Benztől kaphat riválist a közeljövőben a Porsche Panamera. A hírek szerint a gyári tuningcég, az AMG fennállásának ötvenedik évfordulójára készülhet el a sportos négyajtós. A 2017-es jubileum alkalmával minden bizonnyal még csak tanulmányként láthatjuk az autót. Az AMG GT stílusjegyeit továbbörökítő négyajtós a virtuáltuning pápájának, Theophilus Chinnek a fantáziáját is megmozgatta.

Az autó várhatóan az AMG GT 4 nevet kapja majd, és nem csupán egy megtoldott GT lesz. Úgy tudni ugyanis, hogy más padlólemezre épül, mint a GT és a GT S. Ami a technikát illeti, minden bizonnyal négyliteres, kétturbós V8-assal szerelik majd a négyajtós AMG-t. Ez a motor az új E63 AMG-ben akár 612 lóerőt és 850 newtonmétert is tud, de a gyengébbik kivitele is 571 lovas. Ehhez 4Matic+ összkerékhajtás és drift-üzemmód is jár.

Az X290 belső kódnéven futó négyajtóst tehát jövőre mutathatják be koncepcióautó formájában. Piacra 2019-ben dobhatják. Az ötvenedik születésnapot azonban nem csupán ezzel ünneplik: korábban már az is kiderült, hogy egy Forma-1-es motorral szerelt sportkocsit is készítenek - utcára.