Még gyorsabb Tesla jöhet

2016.11.05. 17:00

A Tesla idén nyáron bejelentette a Model S P100D változatainak érkezését. Akkor arról írtunk, hogy a még gyártásban lévő autókat tekintve mindent legyorsul a 100 kilowattórás akkucsomaggal szerelt autó. Nem maradhatott el természetesen a Ludicrous Speed teljesítmény-üzemmód továbbfejlesztett változata sem, de úgy fest, nem sokáig marad ez a kivitel a Teslák csúcsa.

A márka első embere, Elon Musk ugyanis elhintette, hogy egy még durvább verzión dolgoznak. Az új üzemmód neve Ludicrous Easter Egg lesz, és a 0-100 km/h-s sprinthez a jelenlegi 2,5 másodpercnél is kevesebbre lesz szüksége.

Emellett más, külső fejlesztéseken is dolgoznak a Teslánál. A Model S-ekhez panoráma üvegetetőt is rendelhetünk majd, méghozzá 1400 fontért (nagyjából félmillió forintért). Musk szerint ezt kimondottan nehéz volt megvalósítani, viszont úgy gondolja, hogy nagyon jó hatással van az autóban ülők közérzetére.

Kikerül viszont a kínálatból a P90D, ami azt jelenti, hogy árban lesz egy nagyobb szakadék a modellpalettán a 90D és a P100D között. Míg előbbi 89500 dollárba (közel 25 millió forint), addig utóbbi 134500 dollárba (37 millió forint) kerül. Nem kizárt tehát, hogy ezt a rést a közeljövőben egy újabb Model S-változattal töltik ki.