Kilenc új Alfa Romeo jöhet

2016.11.12. 11:11

Komoly modelloffenzívát várhatunk a következő években az Alfa Romeótól. Az olaszok 2021-ig kilenc új modell bemutatását ígérik. A hamarosan érkező Stelvio csak a kezdet, egy egész sor hobbiterepjárót kaphatunk.

Az Alfa a Giuliával végre megint valami olyat mutatott, amiben megvan a potenciál, hogy felemelje a márkát, ezt a lendületet pedig a jövőben is igyekeznek megtartani. A Giuliával közös műszaki alapokra épülő, a BMW X3-mal és az Audi Q5-tel rivalizáló Stelvio gyártásáról már szivárogtak ki képek: ez lesz az első SUV-juk, de a hírek szerint közel sem az utolsó. A későbbiekben ugyanis jöhet egy nagyobb, X5-Q7-méretű autó, és egy kisebb amelynek mibenléte egyelőre bizonytalan: elképzelhető, hogy az X1 kategóriáját célozzák meg, de az sem kizárt, hogy a Stelvióból lesz kupésított kivitel.

Nemcsak a crossoverek és SUV-ok terén bővítenének az olaszok: akár jövőre elkészülhet a Giulia kombija, amely az európai piacon nagyon fontos lehet stratégiai szempontból is. Az sem kizárt továbbá, hogy hamarosan egy mérettel feljebb is kihoznak valamit, amellyel az 5-ös BMW és az Audi A6 sarkára lépnének rá. Egyelőre azonban kérdéses, hogy ebbe a szegmensbe érdemes-e egyáltalán belekóstolniuk, vagy jobban járnak, ha a hobbiterepjárókra összpontosítják erőiket.

Emellett körvonalazódik még néhány újdonság, de mielőtt bármibe belefognak, alaposan fel kell mérni a piacot, a vásárlói igényeket. Utódot kaphat például a 2010-ben bemutatott Giulietta, és a márka sportos arculatát erősítendő a Brera is. A szupermini kategóriában viszont a Mito teljes körű megújítása helyett sokkal inkább a Fiatra támaszkodnának.

Kérdés, hogy mi valósulhat meg az Alfa Romeo által kitűzött célokból. Mindenesetre a Giulia láttán azt kell, hogy mondjuk, az autóiparnak és az utcaképnek sem tenne rosszat, ha tényleg megindulna az olaszok szekere.

Fotók: autocar.co.uk