Megjött a villantós Maybach

2016.11.16. 14:07

Nincs többé mit takargatni: bemutatták a Mercedes-Maybach S650 Cabriolet típust, a legerősebb, nem AMG modellt a gyártó kínálatában. Mondhatjuk, hogy ez a kínálat legteteje azok közül az autók közül, amelyeket még maga a tulajdonos vezet, és nem sofőr.

Az S osztályú kabrió legdrágább változatáról van szó, amelybe ugyanúgy dupla turbós, hatliteres V12-es motor kerül, mint a hatszázasokba, csakhogy a maximális teljesítmény itt 612 lóerő, alig kevesebb, mint az S65 AMG motorjáé. Az erőviszonyokat jelzi a 650-es szám is a típusjelzésben, a legnagyobb, amit jelenleg polgári Mercedes magán visel. Az autó megjelenésével is igyekeztek hangsúlyozni, hogy ez még az S osztályú kétajtósok közt is a csúcs – érzésünk szerint néhol túlzásba is estek. Egy picit sok itt a krómszínű elem – jutott az utastér peremére, és az első légbeömlőkre is – így könnyen lehet, hogy ez a modell is a Bentley Continental sorsára jut, és befutott üzletemberek helyett zajos rapperek kapkodnak majd utána.

A háromszáz példányos sorozat túl elterjedt persze aligha lesz, egyrészt mert egy-egy példány ára nagyjából 300 ezer euró lesz, másrészt mert összesen háromszáz példányt terveznek összeállítani, így egy-egy nagyobb piacra úgy 70-100 példány jut majd legfeljebb. Magyarul ehhez nem elég pusztán a pénz, szerencse is kell, hogy valakinek jusson belőle.