Megrohanták a megrendelők a Faraday Future-t

2017.01.07. 06:55

Kicsit kisebb csoda ez, mint a Tesla Model 3 több mint 400 ezer megrendelője, de ahhoz képest, hogy a Faraday Future autója biztosan nagyon drága lesz, és robotpilóta sincs benne, mindenképp figyelemre méltó.

Legalább egy éve elárasztották a sajtót a Faraday Future nagyszerű elektromos járművéről szóló információmorzsák, így nem túl meglepő, hogy a bemutató után sokan érdeklődtek az FF91 iránt. Az már nagyobb csoda, hogy a Tesla-verőnek kikiáltott autót több mint 64 ezren meg is rendelték, hisz ez a manőver 5000 dollárba kerül – ami pedig Amerikában sem olyan kis pénz. Ráadásul még a gép árát sem tudjuk, bár a 130 kWh-s akkucsomag eleve vagy 50-55 ezer dollárba kerül, és valószínű, hogy magáért az autóért legalább még ugyanennyit elkérnek majd – ami annyit jelent, hogy az FF91 ára átszámítva legalább 30 millió forint lesz.

Ezek ismeretében talán még nagyobb csoda, hogy akadt 64 ezer ember, aki már fizetett a Faraday Future majdani termékéért, mint az, hogy bő négyszázezren letették az ezer dollárt a Model 3-ért.