A Tesla máris visszaverte a Faraday Future támadását

2017.01.23. 13:54

A Faraday Future a közelmúltban mutatta meg FF 91 névre keresztelt modelljét. Azt ígérték, a Tesla Model S-nél is jobban gyorsul majd, ezt pedig a CES-en el is érték: a közönség előtt 2,39 alatt futották meg a 0-100 km/h-t. Ehhez azonban Elon Muskéknak is volt egy-két szavuk.

Először is bemutatták a Ludicrous Plus módot, majd egy P100D-vel elmentek egy gyorsulási versenyeknek helyet adó pályára. A Tesla Racing Channel videójában láthatjuk, hogy bár nem minden párharcot nyertek meg az autóval, mégis fejlődést mértek. Egyrészt egy másodpercet javultak negyedmérföldön: a két évvel ezelőtti 11,6 másodpercet sikerült 10,6-re faragni. Másrészt pedig a nulla-százas gyorsulást 2,389 másodperc alatt tudták megcsinálni, ami egyetlen ezreddel jobb a Faraday Future eredményénél.

Mivel az FF 91 legkorábban is csak 2018-ban megy gyártásba, ennek a mutatványnak leginkább csupán erőfitogtató szerepe volt. Az ugyanis nem hangzik rosszul, hogy egy már kapható autóval tudtak lenyomni egy olyat, amely csak egy év múlva érkezhet a piacra.

Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ez a számháború csupán egyetlen tényező. A hangzatos gyorsulási és sebességi adatoknál a hétköznapi használat során fontosabb lesz a hatótáv. A Tesla a Model S P100D-re 542 kilométert ad meg, a Faraday Future pedig azt ígéri, egyetlen töltéssel 600 kilométernél is többet lehet majd menni autójukkal.