2017.02.18. 09:46

Azt, hogy hol tart most a villanyautó-technológia, az egyes gyártók időről időre igyekeznek szemléltetni. Elsősorban gyorsulásról és sebességről szólnak a hírek, de ami például a Tesla és a Faraday Future között zajlik, csupán erőfitogtatás. Keveseknek jelent majd valós problémát, hogy melyiket válasszák a kettő közül - a mindennapi életben sokkal reálisabb kérdés lehet, hogy a családot milyen elektromos autóval lehet hatékonyan fuvarozni. A Peugeot éppen erre a területre próbál rágyúrni.

Megcsinálták ugyanis a Partner Tepee villanyos változatát, a Partner Tepee Electricet. A zéró-emissziós családi Peugeot a hírek szerint nagyjából 160 kilométeres hatótáv elérésére lesz képes. Ez bőven elég arra, hogy apuka vagy anyuka reggel elvigye a gyerekeket az oviba vagy iskolába, bemenjen dolgozni, délután pedig hazafuvarozzon mindenkit. Igaz, nyaralni egyelőre biztosan nem ezzel indul el a család, de legalább a szmogriadó és a parkolás sem okoz nehézséget egy-egy zsúfoltabb városban.

Ha egyszerre öten ülnek a Tepee-ben, akkor 1350 liternyi csomagtér áll rendelkezésre, de a hátsó üléssor hajtogatásával ez akár háromezerig is bővíthető. Emellett légkondi, tolatókamera, tempomat és visszagurulás-gátló segíti a vezetőt. A nagy vonzerőt viszont az elektromos autóktól ódzkodók számára a nyolc év vagy százezer kilométer akkumulátor-garancia jelentheti.

A Partner Tepee Electricet a márciusi Genfi Autószalonon mutatják meg először a nagyközönségnek, a kereskedésekbe pedig még ebben az évben eljut a családi villany-Peugeot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.