Megújítják a Škoda Rapidot

2017.02.22. 16:48

Ahogy a VW csoporttól már megszokhattuk, a modellfrissítések nem különösebben látványosak. A Škoda Rapidnál sincs ez másként: nagyítóval kell keresni a változásokat az autó külsején. Ugyanakkor két új benzines alapmotort kapott a típus.

A legfeltűnőbb eltérés a régi és az új változat között az alacsonyabb ködlámpa-pár – amely a gyáriak szerint optikailag szélesebbnek mutatja az autót – és a drágább változatokba szerelt új bi-xenon fényszórók a megtört vonalú LED-sorral. Változik ezen felül a hátsó lámpák grafikája – egy C-forma LED-csík ebbe is került – és készítettek néhány új mintázatú alufelnit az autóhoz 15, 16 és 17 hüvelykes méretben.

Lényegesebb változtatás, hogy itt is leváltják az 1,2 literes négyhengeres motorokat a háromhengeres, turbós ezresekre. Az újabb motor kétféle teljesítménnyel érkezik, 95 és 110 lóerős kivitelek közül lehet majd választani. Az 1,4 literes, 125 lóerős TSI motor, illetve az 1,4 literes, 90 lovas háromhengeres és az 1,6 literes 116 lóerős négyhengeres dízelek egyelőre változatlanok maradnak.

A Škoda a Genfi Autószalonon állítja ki a frissített Rapidot, a korábban már leleplezett Octavia RS 245-össel együtt.