Hoppá, ez itt már az új Polo

2017.03.18. 18:34

Nagyobb lesz az elődjénél és megtartja fő stílusjegyit a következő Volkswagen Polo. A leghamarabb őszre várható hatodik generációt Dél-Afrikában fotózták le.

vw-polo-all-new-spotted-no-camo-1

Rejtély, hogyan került egy álca nélküli új Polo a dél-afrikai fotós elé, de a körbefotózott tesztautóról gyakorlatilag minden kiderül, amit eddig csak sejteni lehetett a kis VW-ről. A 2009 óta piacon lévő ötödik generációt jövőre váltó utód a várakozásoknak megfelelően széltében, hosszában nőni fog. A Polót most éri el az MQB-platform, ami egyrészt komoly súlycsökkentést hoz majd, másrészt erre építve mennek az olyan megnőtt konkurensek után, mint a Citroen C3 vagy a Ford Fiesta.

Ezekkel a szimpla acélfelnikkel nehéz meglátni a fényét, de az általános növekedés mellett szembetűnő a változás a lejtősebb tetővonalnál és a fényszóróknál. Egyelőre nem tudni, motorból mit tartanak meg, de a 1,5 literes 128 és 148 lóerős TSI várhatóan bejön a kínálatba, az alapmotor pedig a háromhengeres egyliteres 64 lóerőse lehet. Hallani pletykákat már a Polo GTI-ről is, az jó eséllyel a 200 lóerős, kétliteres TSI-t kapja majd.

vw-polo-all-new-spotted-no-camo-2

Hogy minek köszönhető ez a korai kémfotó, egyelőre rejtély. Bár a Polo népszerű a Dél-Afrikai Köztársaságban, a hivatalos bemutatót azért Európa kapja. Ősszel, a Frankfurti Autószalonon mutatja be a hatodik generációt a Volkswagen.