Subaruval csapta szét a bobpályát

2017.03.21. 12:57

Mark Higgins már bizonyította, hogy nem féli a halált, amikor tavaly megdöntötte az autós pályarekordot a Man TT hibát nem tűrő körén, most pedig újabb hajmeresztő mutatványt ad elő, ismét egy Subaru volánjánál.

A Subaru évekkel ezelőtt eltűnt a rali-világbajnokságról, de az Impreza WRX továbbra is egyike a leggyorsabb utcai szedánoknak, és így a márka arculatának egyik meghatározó eleme. És úgy néz ki, a japán gyártó meg is próbálja fenntartani a legendát, olyan mutatványokkal, amelyekre biztosan felfigyel a közönség. Alighanem ez ösztönözte, hogy Higginst végigküldjék a St. Moritz-i bobpályán egy Subaru-kék WRX-szel. A bobpályát persze nem autóknak tervezték, az Impreza gyalogtempóban is épp csak elférne, Higgins pedig nyomja neki, ahogy csak lehet.

Az eredmény pattogás faltól falig, sőt, a pálya végén egy éles kanyarban az oldalára is fordul a gép. A mutatvány nem is a veszélyessége miatt megdöbbentő, inkább a nettó értelmetlensége miatt bámulja az ember szájtátva, de a Subarunak nyilván bőven megérte körbetöretni egy ilyen méregdrága gépet, ha ezzel több embert ér el, mint egy kevésbé sikeres rali-szezonnal, ami ennél azért sokkal költségesebb játék lenne, még úgy is, hogy a szöges gumik után nyilván újra kell majd építeni a bobpálya néhány részét.