Rendbetették a legnagyobb Infinitit

2017.04.12. 12:53

Ritkán fordul elő, hogy egy túlzottan megosztó formaterv határozottan az előnyére változik, de az Infiniti óriás-terepjárójával, a QX80-assal most épp ez történik.

A Nissan Patrol luxusváltozatát – amelyet eredetileg QX56-ként ismerhettünk meg – rengeteg kritika érte a fura arányú, púpos orr-része miatt, és valószínű, hogy el is vesztett ezen néhány tízezer vásárlót. Az időközben QX80-ra átkeresztelt autó alapjaira készítették el most a Monograph tanulmányt, amely az övvonaltól lefelé teljesen új burkolatot kapott, csak a tetővonal árulja el, hogy a műszaki alapokon nem változtattak. Helyrerakták a hűtőmaszkot, a hűtőrács már az autó teljes orrát fedi, és feljebb kerültek a fényszórók is, amelyek a hátsó lámpákkal együtt jellegzetes szárny-formát öltöttek.

A végeredmény esztétikailag nem rosszabb, mint bármelyik hasonló méretű luxusterepjáró, ráadásul úgy tudták megújítani, hogy még az egyénisége sem gyengült meg. Nem csinálnak titkot belőle, hogy a Monographot a következő QX80 előfutárának szánják, bár valószínű, hogy néhány extrém megoldást elhagynak a szériagyártmányról, így az óriási felnik és a lökhárítók vaskos csiszolt fém dekorációi valószínűleg visszafogottabb formában jelennek majd meg a végleges modellen.

A QX80 felújítása ráadásul nincs is messze: úgy tudjuk, legkésőbb jövőre piacra dobják a csinosabb kivitelt.