Ennyit még ember nem driftelt

2017.06.17. 11:54

168,502 kilométer – ha a világ leghosszabban driftelő embere lennél, immár ezt a rekordot kell becéloznod. Egy GT86-tal és sok-sok vízzel hozták össze az új csúcsot.

Toyota-GT86-epic-drift-sees-new-Guinness-World-Record-2

Dél-Afrikában, Pretoriától nyugatra talált egy nagy fellocsolható placcot Jesse Adams helyi újságíró GT86-osának. A cél Harald Müller 2014-ben felállított driftrekordjának megdöntése volt, amihez legkevesebb 144,126 kilométert kellett egyfolytában driftelnie. A hiteles rekord feltétele csupán annyi volt, hogy a kerekeknek folyamatosan, irányváltás közben is forgásban kellett maradniuk. Máskülönben mindegy, hogy azt nagy gumifüssttel a száraz aszfalton, vagy egy folyamatosan ázva tartott betonplaccon teszik. 

Toyota-GT86-epic-drift-sees-new-Guinness-World-Record-0

Jesse-nek egy bójákból kirakott körpályán kellett driftelnie a GT86-tal. Hosszú csapatás volt ez, kellett hozzá egy szériánál nagyobb üzemanyagtartály, de ezt leszámítva azt mondják a Toyotánál, nem nyúltak a kupéhoz. A korábbi rekord megdöntéséhez elég lett volna 800 kör, de ráhúzott, és végül 952 érvényes körrel 168,502 kilométerig húzta a csúcsot. A mutatvány bő öt órájába került, 29 km/h-s átlaggal tudta le.

Ha már driftrekord és sportérték: ehhez a mutatványhoz azért tök is kellett:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.