Így izgatja a népet Henrik Fisker

2017.07.04. 10:00

Henrik Fisker másodszor próbálkozik meg a Fisker autómárka naggyá tételével. Az Emotion névre hallgató villanyautó komoly potenciálnak tűnik, a nyilvános teljesítményadatok alapján akár a Tesla nyakára is mászhat.

Hónapokkal ezelőtt már mutattak egy-egy képet az autóról, ami alapján sokan megalkották a lehetséges kinézetét. Fél évvel később a Fisker Inc. mutatott pár igazi fotót, sőt hivatalos videón mozgás közben is láthattuk a négyajtós kupét. A forgatás helyszíne többek szerint az Apple San Francisco-i központja közelében volt, ami rögtön összeesküvéselméletek alapjául szolgált. Az Apple az utóbbi időben érdeklődik az önvezető technológia és a villanyautó-fejlesztés iránt, ez kapóra jöhet Fiskernek, aki befektetőket keres vállalatához.

Fisker EMotion - Electrifying Emotions from Henrik Fisker on Vimeo.

A most megjelent fotót Henrik Fisker töltötte fel Twitter oldalára, ahol ő szerepel az Emotionnel, és ezt írta a kép alá: „Nagyszerű emberekkel találkozunk San Franciscoban, a Fisker Emotionnel”. A dán származású formatervezőnek nem ez az első szokatlan reklámfogása.

Tavaly októberben ő és a felesége kamu-profilokat hozott létre, melyekkel az Emotionról szóló cikkek és hírek alatt kommenteltek. Minden hozzászólás az autónak, vagy a tervezőjének szánt dicséret volt. Valószínűleg ők is poénnak szánták inkább a dolgot mert viszonylag hamar lebuktak. A sablonos szövegek, a helyenként nem túl kreatív felhasználónevek miatt hamar kezdett gyanússá válni a dolog, annál is inkább, mert az ismeretlen kommentelők néha olyan dolgokat írtak az autóról, amik hivatalosan még ki sem derültek.

A Fisker Emotion már rendelhető, és első körben kicsivel több mint félmillió forint előleget kell érte fizetni. A teljes ára tervek szerint 35 millió forint körül lesz. Még rejtély, hogy milyen lesz, de talán jobb kérdés, hogy lesz-e egyáltalán?