Kiszivárgott képeken a Mégane RS

2017.08.10. 13:01

Nem egészen egy hónappal ezelőtt kerültek nyilvánosságra a Renault Mégane RS szabadalmi ábrái. Ezek nyilván már szinte mindent megmutatnak egy autóból, mégis az az igazi, amikor valódi fotókon láthatunk egy új modellt. Most ez is megtörtént, kiszivárogtak az első képek az ígéretek szerint valaha volt legkeményebb utcai Mégane-ról.

Elle déchire la Megane 4 RS Vu sur Club Mégane R.S. France

Közzétette: Virtuel-car – 2017. augusztus 9.

Nem is lehet kétséges, hogy az RS-t láthatjuk – erről persze legegyértelműbben a Renault-jelvény alatti RS logó árulkodik. De a kockás zászlóra emlékeztető ködlámpadizájn, a durva diffúzor és a középre kivezetett, trapézformájú kipufogó is mind-mind ezt támasztják alá. És ha megnézzük, a fotók teljes összhangban vannak a szabadalmi képekkel.

Továbbra sincs viszont biztos információ arról, milyen technikát rejt az RS kasznija. A pletykák szerint az Alpine A110 1,8-as turbómotorja a legvalószínűbb választás, de itt még erősebb, akár 300 lóerős is lehet. Másrészt viszont továbbra sem cáfolta senki a vadiúj kétliteresről szóló értesüléseket sem – teljesítményben az is hasonló lehetne. Ha igaz, váltóból hatsebességes kézit, vagy duplakuplungos automatát választhatunk. Az új Mégane RS elöl hajt, viszont szériában jár a 4Control négykerékkormányzás.

A Mégane RS csak ötajtós ferdehátú kasznival lesz kapható, Sport vagy Cup kivitelben. Azt egyelőre nem részletezték, milyen különbségek lesznek a kettő közt. A hivatalos bemutatón, a szeptemberi Frankfurti Autószalonon ez is kiderül.

Fotók: Virtuel-Car