Teljesen új hibrid-hajtásláncot fejleszt a Honda

2017.08.11. 06:03

Egy teljesen új hibrid modellen dolgozik a Honda – ezúttal nem egy meglévő modell kap villannyal megtámogatott hajtásláncot, az újdonság csak ebben a formában lesz kapható. A fejlesztés része annak a stratégiának, amelynek részeként 2020-ra több tisztán elektromos autót és hibridet is piacra dobnának.

A januári Detroiti Autószalonon már beszéltek a most fejlesztés és tesztelés alatt álló modell érkezéséről. Annyit biztosan tudni, hogy egy belsőégésű- és két villanymotor alkotja majd a hibrid-hajtásláncot. Mindezt már nyúzzák is egy átfaragott Honda City karosszériában – a prototípusról az Autocar közölt néhány fotót.

Úgy tudni, bár teljesen új lesz a hajtáslánc, mégis mutat némi rokonságot az Egyesül Államokban forgalmazott Honda Accord Hybriddel. Abban egy kétliteres benzines és egy villanymotor adja a kétszáz lóerő körüli rendszerteljesítményt. Elképzelhető, hogy ennek a belsőégésű tagját tartják meg az új rendszerhez is.

A japánok korábbi ígéretei szerint a következő két évben érkező új modellek fele valamilyen formában tartalmaz majd villanymotort – legyen szó tisztán elektromos vagy hibridhajtásról. Ebből sejthető, hogy valamilyen formában Európába is érkezik majd az új hajtásláncból – igaz, azt egyelőre nem tudni, milyen modellekbe építik be.

Fotók: Autocar