Az Auditól érkezik a Bugatti új vezére

2017.09.02. 14:21

Új vezérigazgatót neveznek ki hamarosan a Bugatti élére. A váltást tulajdonképpen házon belül oldják meg, ugyanis Wolfgang Dürheimer utóda a Volkswagen csoporton belülről érkezik: az Audi Sport jelenlegi főnöke, Stephan Winkelmann veszi át a stafétát.

winkle2

Winkelmann egyébként mindössze másfél éve irányítja az Audi Sportot, 2016 májusában ült be a vezetői székbe. Regnálása azért így sem volt eseménytelen: tavaly novemberben nevet váltott a sportrészleg, a korábbi Quattróról Audi Sportra. Emellett arra a nyilatkozatára is sokan kapták fel a fejüket, amelyben kifejtette, a SUV-ok most sokkal fontosabbak számukra, mint mondjuk az R8.

Az 52 esztendős szakember régóta dolgozik a vállalatcsoport kötelékében, 2005-től a 2016-os váltásig a Lamborghinit irányította. Az 59 éves Dürheimer már korábban jelezte távozási szándékát, nemcsak a Bugattit, hanem a konszernt is elhagyná, de egyelőre a Bentley-t még ő igazgatja.

Így persze felszabadult egy hely az Audi Sport vezetésében, de nem sokáig volt üres a vezérigazgatói pozíció: Winkelmannt az a Michael-Julius Renz váltja, aki 2015 januárjától az Audi kínai értékesítési részlegének elnöke volt. Egyébként 1994-től dolgozik az Audinak.