A rendszám miatt randa a Discovery feneke?

2017.09.22. 13:16

Rengeteg kritika érte a Land Rovert a Discovery hátsója miatt, de az elkövető, Garry McGovern újabb magyarázattal állt elő: azt mondja, a nem megfelelő rendszám tehet mindenről.

discorear

A szerencsétlen tervezőt persze mindenki erről a témáról kérdezi az elmúlt durván egy évben, amióta először megmutatták a típus képeit: ezt meg miért rajzolták ilyenre, ha amúgy az autó minden más részlete a kellemesen átlagos kategóriába esik. McGovern korábban olyat is mondott, hogy „Én profi formatervező vagyok, ők meg nem azok, és nekem tetszik!” – itt a kritikusaira utalt – de most kifakadás helyett szemrebbenés nélkül a kereskedőkre próbálta kenni a problémát. Arról magyarázott, hogy erre az autó-hátsóra nem való a magas és keskeny rendszám-változat, csak a széles és alacsony, személyautókon megszokott változat.

Ami azt illeti, a Discovery farának ettől aligha lesz kevesebb kritikusa, viszont lehet, hogy a Land Rover formatervezője jobban járna egy japánosabb megközelítéssel. És nem, itt nem a harakirire gondolunk, hanem annak a fajta alázatnak az elsajátítására, amelybe belefér, hogy valaki azt mondja: igen, ezt elcsűrtük, elnézést kérünk, majd valahogy helyre hozzuk, ha lesz rá alkalom. Senki nem várna többet egy profitól.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.