Ferrari égett porig a német autópályán

2017.09.24. 10:32

Igazán meleg helyzetbe került egy Ferrari tulajdonosa és utasa a német autópályán. Éppen az A3-ason haladtak a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Neuwied város közelében, amikor hangos durranásra lettek figyelmesek. Aztán lángok csaptak fel az F12 TDF farából.

ferrari-f12-tdf-that-succumbed-to-fire-near-neuwied-germany--ima

Szerencsére időben sikerült lehúzódniuk és kiugrani az égő autóból, így senki nem sérült meg. A ritka, V12-es Ferrari viszont porig égett. A TDF-ből mindössze 799 darab készült, az 1899 és 1986 között futó Tour de France autóversenyek előtt tisztelegve. A limitált szériás modellben az F12 Berlinettából ismert, Év Motorjának is megválasztott 6,3-as tizenkét hengeres 780 lóerősre húzott változata dolgozik. Az elsődleges szakértői vélemények szerint motorhiba vezetett a tűzhöz.

Pár évvel ezelőtt viszonylag rövid időn belül több Ferrari is öngyulladással vetett véget saját létezésének, de egy LaFerrari 2014-es pusztulása óta ez az első eset, amelyben az olasz gyártó modern modellje égett le. Mostanában inkább a BMW dízeleivel van hasonló probléma.