Már az Aston Martin is a Formula-E felé kacsintgat?

2017.10.08. 06:38

Most, hogy hamarosan már elektromos autója is lesz, máris jobban érdekli a Formula-E az Aston Martint. Egész konkrétan maga a cégvezér, Andy Palmer ismerte el, hogy a RapidE érkezésével közelebb kerülnek az ügyhöz, de azért még nem kell számolni velük.

bet

Az Aston Martin mostanság egész jó időszakát éli. A brit gyártó elkezdett stabilan nyereséges lenni, így van pénze drága projektekre, mint amilyen például jövőre várható szupersportautójuk, a Valkyrie vagy első villanyautójuk, a RapidE fejlesztése. Nem véletlen, hogy már a Forma-1 gondolatával is eljátszottak nyilvánosan, és annyira az sem meglepő, hogy szóba kerültek a Formula-E kapcsán is.

2019-ben már lesz elektromos autónk, összeillik a két dolog” – mondta Palmer, amikor a Formula-E-ről kérdezgették. Az Aston-vezér az Automotive News-nak külön kiemelte, hogy személy szerint szereti is az egyre népszerűbb villanyautós szériát, de azért – ahogy korábban az F1-es projekttel kapcsolatban is tette – kifejtette, mitől lenne vonzóbb számukra. Palmer azt mondja, onnan fogja igazán érdekelni őket a dolog, amikortól egy autóval kell majd teljesítenie a csapatoknak a futamokat. Jelenleg a pilóták féltávnál autót cserélnek a merülő akkumulátorok miatt, de ez várhatóan a következő szezonok valamelyikétől megszűnik majd.

Formular-E

Ha nem is jövőre, de könnyen lehet, hogy 3-5 éven belül az Aston is beszáll a Formula-E-be. Jelen állás szerint addigra már ott lesz a sorozatban a BMW, az Audi, a Porsche és a Mercedes is.